Dan Diaconescu, cel care face propagandă sectelor anti-creştine, infiinţează Partidul Poporului Român şi candidează la preşedinţie. Patronul OTV pentru Gândul: Procesul de îndobitocire a naţiei e abia la început. “Mi-am văzut visul cu ochii. Am otevizat România. Voi continua să mă joc cu minţile voastre”


La ieşirea din sediul Direcţiei de Cercetări Penale, patronul OTV, Dan Diaconescu, a anunţat că va forma Partidul Poporului Român din care vor face parte şi foştii colegi de celulă şi că va candida la viitoarele alegeri prezidenţiale. Diaconescu susţine că arestarea sa a fost una politică, urmând să prezinte şi dovezile.

“Vreau să fac câteva anunţuri. În primul rând, pentru mama mea. Mami, la mulţi ani! Fiindcă astăzi (vineri, n.red.) este ziua mamei mele. În al doilea rând, pentru fetiţa mea pe care nu am văzut-o demult. Te rog frumos acum pleacă din faţa televizorului sau dă pe DDTV unde sunt desene animate pentru că tatăl tău îţi va ceda ţie televiziunea şi el va intra în politică”, a declarat Dan Diaconescu, imediat după ieşirea din arest.

Patronul OTV le-a mulţumit tuturor celor care l-au sprijinit în ultimele zile, cât a fost arestat. De asemenea, a spus că a contat foarte mult şi completul de judecată care a fost “foarte curajos”, apreciind prestaţia unei judecătoare, al cărui nume nu-l cunoaşte.

“O să vă povestesc mai târziu ce s-a întâmplat în spatele acestei arestări misterioase”, a mai spus Diaconescu.

Totodată, Diaconescu a anunţat că va înfiinţa un partid din care vor face parte şi foştii colegi de celulă.

“În celula din care am ieşit eu, celula 16, mai sunt patru de Dan Diaconescu, iar în celelalte celule, unde am cunoscut diverşi cetăţeni români, sunt foarte mulţi de Dan Diaconescu. Peste tot este câte un Dan Diaconescu. Şi la dumneavoastră acasă este un Dan Diaconescu. Ţara este plină de câte un Dan Diaconescu. În această puşcărie din spatele meu s-a încheiat un act istoric, în aceste ultime ore. Am hotărât, împreună cu colegii mei, cu cei pe care i-am cunoscut, formarea unui partid politic care se va chema probabil Partidul Poporului Român. De asemenea, vă anunţ că, la alegerile următoare pentru Preşedinţie, cele din 2014 sau mai devreme, voi candida. Este de acum oficial”, a mai declarat Diaconescu.

Întrebat dacă în seara eliberării va avea vreun invitat special la OTV, Diaconescu a răspuns: “Nu, nu am niciun invitat. Primii invitaţi, cei mai doriţi, sunt nea Toni, care a fost cu mine în cameră, un tânăr Alba, un alt tânăr Arabu şi mai avem un tânăr Marius, care e întâmplător chiar din Caracal”.

Averea lui Dan Diaconescu

Patronul OTV, Dan Diaconescu, este unul dintre cei mai bogaţi jurnalişti din România. Potrivit Top 300 Capital, el are o avere de peste 33 de milioane de euro. Diaconescu locuieşte într-o vilă din cartierul Primăverii, într-o zonă în care metrul pătrat de teren poate ajunge şi la 5.000 de euro.

Tot în Primăverii, mai are o vilă de 2,5 milioane de euro, dar este şi proprietarul unui bloc pe bulevardul Carol, în valoare de 10 milioane de euro.

Diaconescu mai are o clădire de birouri în Băneasa, un apartament în Constanţa, şi o casă de vacanţă la Sinaia.

Nici în privinţa mijloacelor de transport nu stă rău deloc. Are un yaht de 2 milioane de euro, un Rolls-Royce Phantom, un Rolls-Royce Drophead şi un Bentley Flying Spur. Patronul OTV are şi două elicoptere.

Vă invit să citiţi un interviu din 2009 luat de Gândul lui Dan Diaconescu:

Dan Diaconescu: “Mi-am văzut visul cu ochii. Am otevizat România. Voi continua să mă joc cu minţile voastre”

– România e contaminată cu „virusul” OTV. Peste tot, la televiziuni, se lăfăie personajele inventate de Dan Diaconescu, în emisiuni făcute după acelaşi calapod. Cum vă simţiţi?

– Sunt fericit. Acum câţiva ani, când spuneam că vreau să OTVizez România, unii mă înjurau, alţii spuneau că sunt nebun. Acum mi-am văzut visul cu ochii. Nu numai că alte posturi de televiziune au preluat reţeta, dar s-a ajuns atât de departe, încât Mihaela Rădulescu şi-a acuzat soţul că le-a OTVizat familia. Metoda mea se propagă în lanţ.

– Orice realizator face acum rating cu Magda Ciumac, Ogică & co. Nu vă deranjează că nu mai aveţi monopol pe scandal?

– Deloc. Ce mă nelinişteşte e că trebuie să inventez altceva.

– Îngroziţi-ne: ce urmează?

– Voi continua să mă joc cu minţile lor, voi născoci ceva foarte greu de copiat. Cu şi mai puţini bani. Totul natural, totul viu. În felul ăsta, OTV va trăi şi cu fi-mea la putere.

– Aveţi previziuni şi pentru cei care acum fac bani şi audienţă copiindu-vă?

– Concurenţii mei de acum vor sfârşi, într-un final, tot la mine. Mădălin Ionescu, Capatos şi Radu Moraru sunt OTVişti pur sânge, tot aici vor ajunge.

– Păreţi perfect liniştit. Totuşi, nu-i regretaţi pe oamenii pe care i-aţi făcut celebri şi care acum şi-au văzut de drum?

– Numai eu ştiu cât m-am chinuit să-i lansez. Am o listă cu vreo 62 de invitaţi cvasipermanenţi, inventaţi de mine, dintre care 38 au migrat la alte posturi. Ca invitaţi, realizatori, oameni care vor să-şi facă propria televiziune. Când apăreau la mine, erau OTVişti jegoşi. Acum, la alţii, sunt inteligenţi, extraordinari.

– Cum v-aţi ales oamenii pe care să-i ţineţi aproape? N-aţi părut prea interesat de IQ-ul sau buna lor creştere…

– Mă pricep, cât de cât, la oameni. I-am luat întâmplător, eu primesc multă lume, în fiecare zi. După ce apar prima dată, a doua zi mă uit la audienţe. Cine a scos scor bun se întoarce.

– Definiţi oamenii care scot scor bun la OTV.

– Dau din mâini, ţipă, vorbesc colorat şi în dezacorduri, se potrivesc cu telespectatorii.

– Nu riscaţi, făcându-vă telespectatorii mahalagii agramaţi?

– Aşa e poporul român. Eu încerc să cobor cât se poate discursul în emisiune, altfel oamenii nu înţeleg. Asta n-au înţeles politicienii, aşa au pierdut. Ţin minte că, într-o seară, am spus ceva despre „weekend-ul trecut”. Mi-au trimis mesaje o grămadă: „Dane, te iubim, eşti cel mai bun, dar ce-ai vrut să zici cu weekend?” De-atunci, am folosit numai „sfârşit de săptămână”.

– Aveţi vreun favorit, dintre toate „invenţiile” dumneavoastră?

– I-am iubit pe toţi. Şi i-am făcut celebri. Lumea uită că Becali şi Prigoană au apărut mai întâi la mine. Prigoană era un fel de Magda Ciumac, Becali – un fel de Mircea N. Stoian, la vremea lor. Lumea face urât că Magda a apărut de 112 ori consecutiv, dar uită că şi Prigoană a avut 33 de apariţii la rând. Peste 10 ani, nimeni nu-şi va mai aminti cine a descoperit-o, de fapt, pe Magda Ciumac.

– Nu v-aţi gândit să semnaţi contracte de exclusivitate cu oamenii ăştia care ţipă şi face dezacorduri, pentru a evita să-i pierdeţi?

– Despărţirea a fost, în cazul unora, puţin dureroasă. Dar rănile se cicatrizează, iar oamenii se mai şi întorc. Ceea ce e rău este că alţii îi momesc cu bani, ca să apară în emisiunile lor.

– În cazul dumneavoastră se vorbeşte că lucrurile stau fix invers.

– Mă măguleşte faptul că lumea crede că oamenii dau bani ca să apară la OTV. În schimb, dacă alţii le oferă bani celor care au trecut mai întâi pe la mine, asta reprezintă un fenomen periculos. Pentru că m-am trezit cu cazuri de felul ăsta: „Domnu’ Diaconescu, îmi daţi bani să vă spun diseară pe cine am omorât?” „Nu-ţi dau”. Şi a şi ieşit pe uşă. A doua zi, am văzut poze cu respectivul în ziar.

– Dintotdeauna s-a vorbit despre „garsoniera lui Diaconescu” şi sumele infime pe care le investiţi în această televiziune. Presupun că nu vă afectează prea mult criza financiară de acum.

– Noi suntem în criză financiară de 10 ani încoace, suntem obişnuiţi, recesiunea nu ne-a afectat în nici un fel. Ne merge chiar foarte bine, de câteva luni încoace. La noi, publicitatea are preţ fix, indiferent de rating. Nu schimb politica asta, ca să nu ajung la faliment. Rău e pentru televiziunile mari, care trebuie să facă audienţă, ca să scoată bani din reclame. Dar ar putea fi bine pentru noi, poate mai dispar din posturile astea care investesc mult.

– Înţeleg că, de fapt, criza vă bucură de-a dreptul. Într-o lume perfectă pentru Dan Diaconescu, vor rămâne doar OTV şi televiziunea publică.

– Eu cred c-o să se dea o ordonanţă şi o să se închidă şi TVR-ul. Oricum e la pământ. TVR 2 are zero pe linie, deşi e drăguţ. E un micron între superaudienţă şi faliment. În România există vreo 70 de posturi care au programe extraordinare – nu glumesc – şi la care nu se uită nimeni. Dacă nu eşti atent la ce se întâmplă în fiecare minut, o păţeşti. Eu fac rating cu emisiunea mea de seara, aşa că îmi permit să am la OTV şi emisiune de carte, şi emisiune de sănătate, şi emisiune despre balet. Îmi rup de la gură, fac ce nu face TVR-ul.

– Şi care e audienţa lor?

– Zero, nici eu nu ştiu de ce le mai fac. Dacă aş face încă două emisiuni ca ale mele, matematic vorbind aş fi pe locul I la rating, pe media zilnică. Dar tot aia s-ar spune despre mine.

– Bani mulţi aţi tot declarat că n-aţi făcut, lumea vă înjură în continuare, de ce vă mai bateţi capul cu OTV?

– Îmi place mie foarte mult, nu ştiu de ce. Prieteni de-ai mei, care au muncit mult mai puţin, au iaht la Monte Carlo, mă cheamă acolo. Eu fac emisiune şapte zile pe săptămână, câte zece ore pe zi. Cum să mă opresc la 12 noaptea, când la ora aia la mine se uită 4%, să mă duc la culcare şi să-i pierd? Stau până la 4 dimineaţa, când se culcă ei. Noi închidem la ultimul client.

Când m-a închis CNA-ul, mi-am promis că, după redeschidere, vând OTV-ul. Fac rating bun 3-4 zile, după care-l vând. La o săptămână după redeschidere, am avut ofertă pentru 6 milioane. N-am putut. Am vrut să mă duc la psiholog. Aşa sunt eu, un tip mai ciudat. Acum, aş putea să iau pe OTV 35 de milioane. Am calculat, numai dobânda ar fi 100.000 pe lună. Când a auzit mama, a început să plângă.

– Sunt destui care n-ar plânge dacă ar dispărea OTV. Nouă, celor care vă acuzăm că îndobitociţi naţia, ce ne spuneţi?

– Că e numai începutul. Acum sunt fericit, nu mai suntem pe locul I la amenzi de la CNA, alţii ne servesc drept paratrăsnet. Antenele, care m-au copiat cel mai mult, sunt campioane. Aşa că-mi pot vedea liniştit de ale mele, o mie de Magda Ciumac stau să apară.

%d bloggers like this: