Daca ai gena VMAT2, esti religios. Daca esti religios, esti terorist. Asa ca SISTEMUL te va vaccina ca sa-ti treaca …


Aici in stanga avem fundamentalisti religiosi, fanatici religiosi si aceasta este expresia RTPCR (reactia in lant a polimerazei in timp real) a genei VMAT2. Iar aici avem indivizi nefundamentalisti ce nu sunt deosebit de religiosi si vedeti o expresie mult mai scazuta a acestei gene, VMAT2. O alta dovada in sprijinul acestei ipoteze…
Deci sugerati ca prin studierea acestui virus, vom preveni tendintele indivilor de a-si pune o vesta exploziva pe care s-o detoneze intr-un magazin.
Ipoteza noastra este ca acesti fanatici au o expresie amplificata a genei VMAT2 si ca vaccinandu-i, vom elimina acest comportament. Avem niste date remarcabile in urmatorul dispozitiv. Avem aici doua tomografii cerebrale de tip FMRI (impagistica prin rezonanta magnetica functionala). Acestia sunt doi indivizi cu diferite niveluri de expresie a genei VMAT2.  Deasupra este un fanatic religios, un individ cu un nivel inalt al VMAT2 precum am repetat de nenumarate ori. Individul de dedesubt are un nivel scazut al genei VMAT2, acest individ s-ar descrie ca ateu. In ambele cazuri, indivizii citeau un text religios. Acest individ si-a activat girusul frontal drept superior care este partea creierului asociata cu teoria, intentiile, crezurile si dorintele. In contrast, iata un individ ateu care citind un text religios, isi activeaza cortexul insular anterior. Aceasta este partea creierului asociata cu dezgustul si neplacerea.
Deci sugerati sa iau un computer tomograf (CT) cu mine cand evaluez oameni ca sa determin daca le trag un glont in cap?
Datele pe care le prezint aici sprijina conceptul pe care-l propunem si nu cred ca am sugera tomografii cerebrale si FMRI pentru indivizii din zonele muntoase din Afganistan. Virusul i-ar imuniza impotriva genei VMAT2 si ar avea efectul pe care-l vedeti aici, in esenta, transformarea unui fanatic intr-un om normal si credem ca ar avea efecte majore in Orientul Mijlociu.
Si cum sugerati sa fie dispersat? Prin aerosol?
Planul curent si testele efectuate pana acum folosesc virusuri respiratorii precum gripa sau rhinovirusi si credem ca e o metoda satisfacatoare sa expunem mare parte din populatie. Desigur, noi am fost expusi ambilor virusuri si suntem increzatori ca va fi o abordare de succes.
Fascinant. Care este numele propunerii?
Numele acestui proiect este FUN-VAX, vaccinul impotriva fundamentalismului religios.
Si aveti o propunere deja?
Propunerea proiectului tocmai a fost inaintata si cred ca datele prezentate astazi vor spijini dezvoltarea acestui proiect, promite mult.

%d bloggers like this: