Tarile din zona euro cu datorii mari trebuie sanctionate cu pierderea suveranitatii – ministrul german de Finante   Leave a comment


 

Ţările din zona euro cu datorii mari trebuie sancţionate cu pierderea parţială a suveranităţii în favoarea Uniunii Europene, aceasta fiind o soluţie mai bună decât excluderea din uniunea monetară, a declarat ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schauble.

“Integrarea trebuie să continue, iar statele cu probleme care sunt ajutate trebuie să cedeze în schimb o parte din suveranitate către UE”, a afirmat Schauble într-un interviu acordat publicaţiei săptămânale germane Stern.

El a adăugat că aceasta este în mod sigur o soluţie mai bună decât excluderea din uniunea monetară.

“Europa va reuşi doar dacă este clar că un stat membru nu poate fi dat afară din zona euro”, a precizat ministrul.

Schauble a criticat pe de altă parte, indirect, Banca Centrală Europeană (BCE), căreia i-a cerut să se abţină, în viitor, să mai critice maniera în care autorităţile europene gestionează situaţia din zona euro.

“Respectăm fără rezerve independenţa BCE şi nu criticăm activitatea acestei instituţii. Ne aşteptăm la reciprocitate”, a subliniat el.

Schauble a admis că criza i-a pus nervii la încercare.

“Desigur, uneori mă enervez. Evenimentele actuale fac să îţi crească adrenalina”, a spus oficialul german, care a recunoscut că s-a întrebat în anumite momente dacă este capabil, fizic şi mental, să facă faţă situaţiei.

Anul trecut, Schauble s-a gândit la retragerea din funcţia de ministru, după ce a fost nevoit să stea în concediu medical timp de mai multe săptămâni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: