Blasfemie si in Cuba:Un homosexual si o transsexuala s-au casatorit de ziua lui Fidel Castro   Leave a comment


Un homosexual şi o femeie transsexuală s-au căsătorit sâmbătă la Havana, uniunea lor reprezentând o premieră pentru Cuba şi un “cadou” pentru Fidel Castro, care a împlinit în aceeaşi zi 85 de ani.

Cuplul a spus că doreşte să-i facă un “cadou” fostului lider cubanez, iar după ceremonie cei doi s-au înfăşurat într-un steag cu culorile curcubeului, exprimând mândria de a fi gay, şi au mers astfel într-o decapotabilă pe străzile Havanei.

În cadrul unei ceremonii civile simple, Ignacio Estrada, de 31 de ani, a luat-o în căsătorie pe Wendy Iriepa, 37 de ani. Cei doi au semnat un certificat de căsătorie, şi-au oferit verighetele unul altuia şi s-au sărutat în faţa unui oficial, care le-a urat multă fericire.

Tehnic, nu a fost o căsătorie între persoane de acelaşi sex, aceasta fiind interzisă în Cuba, aşa că evenimentul nu întâmpinat probleme din partea autorităţilor. Iriepa este femeie din punct de vedere legal, după ce a fost supusă primei operaţii autorizate de schimbare de sex din Cuba, în 2007.

Este cu adevărat cea mai fericită zi din viaţa mea“, a spus ea sâmbătă.

Cei doi s-au întâlnit în urmă cu trei luni şi s-au îndrăgostit, după cum a precizat mirele, Ignacio Estrada, care este diagnosticat cu SIDA.

După ceremonie, ei s-au fotografiat în faţa tortului de două etaje, s-au sărutat din nou şi au urmat tradiţia cubaneză de a se plimba pe străzi într-un automobil decapotabil, claxonând de câteva ori în ritmul muzicii de nuntă.

Singura diferenţă faţă de orice alt cuplu proaspăt căsătorit a fost steagul în culorile curcubeului ce le flutura pe umeri. După nuntă, au plecat în luna de miere, fără a dezvălui destinaţia.

Nunta, ce a avut ca scop promovarea drepturilor homosexualilor în Cuba, s-a bucurat de prezenţa unor binecunoscuţi disidenţi cubanezi şi a unor diplomaţi americani, care au dorit să îşi manifeste public sprijinul pentru această cauză.

Printre susţinători, o absenţă notabilă a fost cea a Marielei Castro, cea mai mare susţinătoare a căsătoriilor gay din Cuba şi fiica preşedintelui Raul Castro. Mariela Castro, care conduce Centrul Naţional pentru Educaţie Sexuală, unde a lucrat până de curând Iriepa, a spus la începutul săptămânii că nu a fost invitată la nuntă, dar i-a felicitat pe cei doi.

Zeci de curioşi i-au privit pe cei doi tineri căsătoriţi pe străzile Havanei, de pe trotuare şi de la ferestre, reacţiile în rândul oamenilor variind de la laudă, la derâdere şi uimire.

Evenimentul a relevat existenţa unei schimbări de atitudine în această ţară, unde homosexualii au fost duşi în lagăre în anii ’60, pentru că ar fi fost “contrarevoluţionari”, lucru pentru care Fidel Castro şi-a făcut mea culpa anul trecut.

Din articolul Un homosexual si o transsexuala s-au casatorit, in premiera in Cuba, de ziua lui Fidel Castro – FOTO

Posted August 15, 2011 by nogovernment in Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: