Noua stema a IJP Covasna include elemente ale steagului Ungariei si „Tinutului Secuiesc” …   1 comment


Sigla IJP Covasna, modificată prin includerea steagului Ungariei și a Ținutului Secuiesc. Modificarea siglei ISP Covasna a fost aprobată prin ordin de ministru de către Traian Igaș.

sigla

Ungurii înfig în inima Poliției Covasna elemente din steagul Ținutului Secuiesc. Toate aceste lucruri se întâmplă cu acordul actualului Ministru al Administrației și Internelor, Traian Igaș.

În cadrul amplului proces de “reformă și rebrănduire” a Ministerului Administrației și Internelor s-a emis Ordinul nr. 126/17.06.2011 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului internelor și reformei administrative nr. 490/2008 privind însemnele heraldice ale structurilor Ministerului Administrației și Internelor”, se arată în documentul Minsiterului de Interne.

Prin acest ordin a fost aprobată și stema IPJ Covasna. Stema conține culorile steagului Ungariei cât și o parte din elementele steagului Ținutului Secuiesc, și anume un braț ce străpunge cu sabia o inimă.

Marius Militaru, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat că stema a fost aprobată de o comisie de heraldică de la Academia Română. Însă membrii comisiei susțin că nu au fost consultați cu privire la acest lucru.

stema-ipj-covasna

Din articolul Steagul Ungariei pe sigla IJP Covasna

One response to “Noua stema a IJP Covasna include elemente ale steagului Ungariei si „Tinutului Secuiesc” …

Subscribe to comments with RSS.

  1. SUNTEM CONDUSI DE NISTE LASI!!!DOAMNE FERESTE DE UN CONFLICT ARMAT CA SUNTEM FII PLOII CU ACESTE CAPUSE!!! CE SA ASTEPTI DE LA “PRIMUL” ROMAN AL TARII CARE ESTE CONVINS CA el CONDUCE O TARA DE TAMPITI SI BETIVI !!!?CAND TE UITI IN OGLINDA CREZI CA ASA ARATA LUMEA!!!CE SUBALTERNI AR PUTEA SA AIBA…..?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: