Romania semneaza documentul … TIRANIE PE INTERNET   Leave a comment


România a semnat azi în Japonia documentul internaţional ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), care vizează combaterea comercializării de produse contrafăcute, dar şi “pirateria online”. ACTA a fost iniţiat în 2006 de Japonia iar negocierile au fost ţinute la secret, Guvernele nu şi-au informat sau consultat cetăţenii în legătură cu prevederile documentului. Rând pe rând, diverse ţări au semnat acest document contoversat, anul trecut primind şi susţinerea SUA, Canada, Coreea de Sud.
Ca şi în cazul proiectelor SOPA şi PIPA din SUA (care au provocat recent prima grevă pe internet, cu susţinători precum Wikipedia, Google sau DEXonline.ro), ACTA se transformă într-o uriaşă formă de cenzură online, de presiuni şi controale la adresa internauţilor, din partea unei companii sau organizaţii, fără mandat judecătoresc.
Nu se cunosc toate prevederile acestui document (forma finala, ratificata), diferite detalii fiind publicate totuşi pe anumite site-uri sau au ieşit la iveală cu ocazia unor conferinţe . (http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-Counterfeiting_Trade_Agreement

).
Astfel, anumite clauze din documentul ACTA stipulează obligarea furnizorilor de servicii de internet să ofere informaţii despre “suspecţii” de încălcare a copyright-ului fără un mandat judecătoresc, facilitând astfel industriei muzicale/cinema etc intentarea de procese şi suspendarea site-urilor. De asemenea, susţinătorii drepturilor omului şi specialişti în politici online/digitale arată faptul că ACTA poate duce şi la controale pe aeroporturi asupra laptopurilor şi telefoanelor mobile după “fişiere şi documente care ar încălca drepturi de autor”.
Potrivit AP, documentul ACTA a fost semnat azi de ţări precum Polonia, Finlanda, România, Franţa, Irlanda, Italia, Portugalia sau Grecia.

Din articolul România semnează un document care instaurează tirania pe internet

Posted January 27, 2012 by nogovernment in Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: